fbpx
< Back

UtrechtInc en MSD lanceren Health Industry Readiness Program voor health startups

Samen met UtrechtInc start MSD Nederland het Health Industry Readiness Program. Hier kunnen startups oplossingen creëren voor uitdagingen waar klanten van MSD voor staan. 

Uniek aan Lab1891 is dat MSD geen aandeel in de startups neemt, maar juist als launching customer wil fungeren. Middels Lab1891 krijgen startups de mogelijkheid om samen met een industriële partner hun product te valideren en versneld naar de kliniek te brengen. Gedurende het Health Industry Readiness Program worden startups bij UtrechtInc gecoacht en geholpen om te voldoen aan alle wet- en regelgeving die komt kijken om MedTech oplossingen naar de kliniek te brengen.    

“Door middel van Lab1891 wil MSD innovaties accelereren die bijdragen aan een duurzame gezondheidszorg. Om ook in de toekomst voorop te blijven lopen, ontwikkelen wij, samen met partners en startups schaalbare oplossingen voor vraagstukken die zijn aangedragen vanuit de zorg en die aansluiten bij de aandachtsgebieden van MSD”, vertelt Frederik van der Heijden, Director Digital, Commercial Innovation & Operations bij MSD.

“Met het acceleratieprogramma van UtrechtInc begeleiden wij ondernemers met de groei van hun bedrijf. Door samen te werken met een grote partij als MSD sluit dit programma nog beter aan bij health-startups”, vult Managing Director UtrechtInc Jorg Kop aan.  

De komende maanden kunnen startups zich met hun idee via www.lab1891.com inschrijven om kans te maken op deelname. Hier worden zij door de experts en het netwerk van zowel UtrechtInc als MSD ondersteund om hun product verder te ontwikkelen en worden zij voorbereid op de vereisten volgens de geldende wet- en regelgeving.   

Het Health Industry Readiness Program zal vanaf september 2019 plaatsvinden bij UtrechtInc. In 2018 uitgeroepen tot de #10 university-linked incubator van de wereld.

Kijk voor meer informatie op www.lab1891.com

Download afbeelding