fbpx

VAN IDEE OF ONDERZOEK

NAAR STARTUP

NAAR EEN STERK TEAM, DE MOOISTE KLANTEN EN EEN EERSTE INVESTERING

KENNISMAKEN MET UTRECHTINC

Heb jij een schaalbaar idee of een tech-startup en wil je vrijblijvend ontdekken welke stappen in ondernemerschap jij kan zetten in onze incubator? Kom langs tijdens Meet UtrechtInc of neem contact op.

Meld je aan door je voorkeursdatum te selecteren

Kennismaken met UtrechtInc

Wil je (vrijblijvend) ontdekken welke stappen in ondernemerschap jij kan zetten in onze incubator? Kom langs tijdens Meet UtrechtInc of neem contact op.

Neem contact op

Ondernemers en wetenschappers

UtrechtInc heeft al 200 startups ondersteund bij validatie en groei. Of je een schaalbaar idee hebt of met jouw tech-startup al onderneemt, wij helpen je verder.

Scroll voor ons aanbod

Corporates

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Zelf innoveren als een startup? Of een sterkere relatie opbouwen met ondernemers uit de regio?

Bekijk de mogelijkheden

Wij bieden jou

Matchmaking

Wij koppelen jou aan o.a. potentiële co-founders, investeerders, stagiaires en partners.

Geen aandelen

Wij vragen geen aandelen.
Jij blijft eigenaar!

Kennisinstellingen

Introducties bij de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht zijn graag gemaakt.

Startupkennis

We kennen de startupmethodologie en hebben een rijke ervaring met disruptieve startups.

Financiering

Je krijgt toegang tot het
Rabo Pre-seed Fonds en ons netwerk aan investeerders.

Werkplekken

Een kantoor of werkplek nodig? Wij hebben de faciliteiten én goede koffie!

Validatie voor studenten

Ontdek in 5 maanden, part-time, of startupondernemerschap bij jou past. Je wordt begeleid door UtrechtInc d.m.v. inhoudelijke groepssessies en 1-op-1 coaching.

Meer info

Acceleratie programma's

Validatie voor wetenschappers

Validatie voor wetenschappers

Ga in 10 maanden, part-time, op zoek naar marktvalidatie. Je wordt begeleid door ondernemers en experts in ondernemerschap, business development en product development.

Meer info
Validatieprogramma voor techstartups

Validatieprogramma voor techstartups

Blijf niet hangen in een idee, maar ontdek in 3 maanden, fulltime, of er vraag is naar jouw oplossing. Ga onder begeleiding van ondernemers op zoek naar je eerste klant, bouw je mvp en geef vorm aan je founding team.

Meer info

Acceleratieprogramma

Als jullie team erop gebrand is om je startup uit te bouwen naar een snelgroeiend bedrijf, werk je in 5 maanden van 1 naar 20 klanten of van 1.000 naar 100.000 gebruikers en naar je eerste of eerstvolgende investering.

Meer info

Graduate

KENNISMAKEN MET UTRECHTINC

Meld je aan door je voorkeursdatum te selecteren

FAQ

1. Waarom zouden wij deel moeten nemen aan het validatieprogramma?

Als je er klaar voor bent om erachter te komen of er een vraag is vanuit de markt naar jouw oplossing. Als je niet 3 jaar met een idee wilt rondlopen, maar er nu voor wil gaan, dan is het validatieprogramma een grote stap vooruit. Wij hebben in 10 jaar tijd meerdere programma's gedraaid en daarmee een uitgebreid netwerk van mentoren en experts opgebouwd, waarmee validatie van jouw oplossing binnen korte tijd gehaald kan worden. Daarnaast zitten we in Utrecht en daarmee het hart van Nederland.

2. Waarom zouden wij deel moeten nemen aan het acceleratieprogramma?

Als jullie team erop gebrand is om je startup te bouwen naar een snelgroeiend bedrijf, dan is het UtrechtInc acceleratieprogramma een grote stap vooruit. Wij hebben in 10 jaar tijd meerdere programma's gedraaid en daarmee een uitgebreid netwerk van mentoren en experts opgebouwd, waarmee validatie van jouw oplossing binnen korte tijd gehaald kan worden. Daarnaast zitten we in Utrecht en daarmee het hart van Nederland.

3. Ik ben de enige oprichter. Kan ik me aanmelden?

Voor ons validatieprogramma zoeken we naar ondernemers die hun oplossing willen valideren, dus dat kan ook als solo-founder. Wij geloven wel in de kracht van een team, dus tijdens het programma helpen we je met de zoektocht naar een co-founder.

Voor ons acceleratieprogramma zoeken we startups met een team die ook al klanten hebben. Het programma, laat staan de fase waarin je nu zit als bedrijf, heeft een sterk team nodig en is daarom ook een kritiek punt in onze selectieprocedure. Jij en je co-founders moeten aanvullende vaardigheden en een positieve sfeer hebben om het bedrijf tot een succes te maken.

4. Wij hebben al een team. Moeten wij ons nog wel aanmelden voor het validatieprogramma?

Het programma draait vooral om validatie van jullie oplossing, dus juist als je al een team hebt, is het relevant deel te nemen. Met meer co-founders kan je namelijk nog sneller valideren.

5. Hoeveel financiering krijgen we via UtrechtInc?

Startups en ondernemers krijgen geen financiering van UtrechtInc. Wel zul je tijdens de afsluiting van het programma, de Demo Day, pitchen voor het Rabo Pre-seed Fonds waar je een lening tot €68.000 kan krijgen.

6. Wat voor type startups zoeken jullie?

Wij zoeken startups met een schaalbaar idee. Hier zit dus altijd een technologiecomponent aan en in de meeste gevallen is dit software. Dit komt omdat wij bedrijven ondersteunen die de ambitie hebben binnen korte tijd de wereld over te gaan. Voor het validatieprogramma geldt: mocht je zelf geen programmeur zijn, maar wel een eerste versie kunnen maken en testen met bestaande tools, ben je ook welkom en gaan we tijdens het programma samen op zoek naar een technische co-founder.

7. Welke selectiecriteria gebruiken jullie om te bepalen wie mee mag doen?

Wij zijn er voor teams met minimaal 1 wetenschapper, student of alumnus van de UU, de HU of het UMC U. Daarnaast geloven wij in de kracht van een geweldig team. Het is belangrijk dat je een creatief team met bewezen ervaring, motivatie en potentie hebt. Ook kijken we naar hoe nieuw je idee is. Je hoeft niet altijd met een compleet vernieuwend concept te komen, maar jouw uitvoering van dat idee moet uniek zijn.

Voor het validatieprogramma: je hebt nog geen klanten, of mogelijk een launching customer en bent op zoek naar mogelijkheden om de wereld te veranderen.

Voor het acceleratieprogramma: je hebt een team, je eerste klant(en) en een werkend product en je bent op zoek naar mogelijkheden om van 1 naar 10 klanten of van 1.000 naar 100.000 gebruikers te gaan. Plus, met ons programma wordt je klaargestoomd voor je eerste of volgende investering.

8. Waar vind het programma plaats?

UtrechtInc's programma's vinden plaats in Utrecht, in het midden van het land. Bekend van z'n grachten, vrolijke inwoners en duizenden studenten. Het programma is zo opgezet dat je na de introductie een halve middag per week bij UtrechtInc bent en de rest van de tijd vanaf je eigen locatie kan werken.

9. Ik heb nog meer vragen!?

Voor meer vragen, neem contact met ons op en we helpen je graag.