fbpx
Terug

Van onderzoek naar startend bedrijf #2: Het verhaal van Redgrasp

17 juli '18

Van onderzoek naar startend bedrijf #2:
Het verhaal van Redgrasp

 

Menno Vergeer is internist bij het UMC Utrecht en samen met Frans van Camp oprichter van startup Redgrasp. Menno merkte dat de vele richtlijnen en protocollen in ziekenhuizen maar beperkt gelezen werden: ze wekten weinig interesse. Hij bedacht daarom een laagdrempelig kennisspel, waarmee kennis in de zorg top of mind blijft. Met een eerste prototype namen hij en zijn co-founder deel in het ‘Science Venture’ acceleratieprogramma van UtrechtInc, met Redgrasp als resultaat! In de onderstaande blog en video vertelt hij zijn inspirerende verhaal

 

Het starten van een bedrijf was voor mij eigenlijk een heel incrementeel proces. Het begon als een soort hobby, met het idee: we kijken wel waar het schip strandt. Maar toen het schip steeds niet strandde was het op een gegeven moment nog maar een klein stapje om er ook echt een bedrijf van te maken. Ik maakte twee keer een grote accreditatieronde in een ziekenhuis mee, waarbij werd getoetst hoe het met de kwaliteit gesteld was. Ik merkte dat er door zo’n aanstaande audit heel veel druk van hogerhand op medewerkers lag om dingen te leren en in praktijk te brengen, terwijl medewerkers daar helemaal geen zin in hadden. Er kwam dus veel weerstand vanaf de werkvloer. Zonde eigenlijk, want iedereen vindt kwaliteit belangrijk. Maar de fun-factor ontbrak.

Het probleem begint al met de richtlijnen en protocollen in de zorg. In die documenten staat van alles over hoe het in ziekenhuizen en in de zorg moet gaan. In een ziekenhuis zijn soms duizenden verschillende protocollen te vinden. De kennis in die documenten is heel belangrijk voor de samenwerking. Er staan afspraken in over hoe bepaalde dingen worden gedaan, om ervoor te zorgen dat er geen fouten gemaakt worden. Deze kennis zit niet automatisch in de hoofden van de mensen. Maar die documenten zijn saai en mensen nemen ze niet in het weekend mee naar huis om ze nou eens lekker door te lezen. Om de richtlijnen en protocollen toegankelijker te maken moet je wat anders bedenken. Wat wij hebben gedaan is de inhoud van die documenten omzetten in een leuk doorlopend kennisspel.

 

 

Wij stellen op een heel laagdrempelige manier vragen over de documenten. Mensen kunnen er met één keer klikken achter komen of ze het antwoord weten op de vraag. Ze krijgen direct daarna een toelichting op het antwoord voor het leermoment. Daarnaast kunnen ze zien wat anderen hebben geantwoord en kunnen ze commentaar geven op de vraag. Daar kunnen anderen vervolgens weer op reageren. Hierdoor ontstaat er een sociaal aspect. Het spel werkt tevens met een puntentelling. Bij elke goed beantwoorde vraag krijg je punten. Zo zorg je ervoor dat de kennis in die documenten actief wordt gemaakt in een ziekenhuis. Pakweg 90% van de medewerkers in ziekenhuizen geeft aan dat ze het spel leuker vinden dan e-learning. Dat is voor ons heel belangrijk. Het gaat uiteindelijk om die medewerkers namelijk. Die moeten de zorg leveren. Daarnaast krijgen ziekenhuizen inzicht in welke documenten minder goed beheerst worden en waar zij zich nog kunnen verbeteren. Zo kunnen ze scholing op maat leveren en zich bijvoorbeeld goed op een accreditatie voorbereiden.

Als je een probleem wilt oplossen begin je vaak met een heel klein deel van het probleem en zo kom je steeds een stapje verder. Zo gaat dat ook bij het starten van een bedrijf. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat ik het niet in mijn eentje kon en dat ik iemand nodig had. En toen kwam ik Frans tegen en het klikte meteen. Toen het product in het prototype stadium was hebben we meegedaan aan het Science Venture programma van UtrechtInc. UtrechtInc hanteert de “Lean Startup” methode. Dat boek had ik al gelezen en ik wist dus al waar het over ging. Maar experts bij UtrechtInc helpen je echt om de methodologie ook uit te voeren. Dus ze nemen je een beetje bij de hand en ze wijzen je telkens op: wat heb je geleerd? en wat ga je nu doen? Dat is voor mij echt instrumenteel geweest. Net als de community van mentoren, consultants en andere ondernemers. Dat je heel makkelijk toegang hebt tot een jurist en een accountant bijvoorbeeld. Je kunt ook gewoon even bij een andere startup binnenlopen om te vragen hoe een ander iets zou aanpakken, dat is super waardevol.

 

 

Ik denk dat onderzoekers er verstandig aan doen om, zelfs als ze niet zeker weten of ze een onderneming willen starten, een keertje te gaan praten met UtrechtInc. Bedenken of je wel een ondernemer wilt zijn is al een erg ingewikkelde stap. Als je dat alleen op je zolderkamer gaat zitten bedenken is de kans dat het lukt niet zo groot. Ik zou onderzoekers willen aanraden om eerst gewoon eens hun licht op te steken, te gaan praten met UtrechtInc, misschien deel te nemen aan een workshop of programma, en daarna pas te beslissen of ze ondernemer willen worden. Ik denk dat dat voor veel mensen heel waardevol zou kunnen zijn. Dit zouden ze ook kunnen doen als ze maar half het idee hebben dat er misschien een onderneming in hun onderzoek zit. Je hoeft na zo’n gesprek helemaal niet direct een besluit te nemen, maar ga gewoon eens kijken wat je er van vindt. Op dit moment ben ik 50% ondernemer, daarnaast doe ik nog 35% patiëntenzorg en 15% onderzoek. De belangrijkste eigenschap die je moet hebben als ondernemer is dat je in staat moet zijn om met kleine tegenslagen om te kunnen gaan. Daarnaast moet je ook in staat zijn om een enorm groot en onoverzichtelijk proces in kleine behapbare brokken te delen, en deze dan één voor één op te eten. Er mislukt wel eens wat. Maar mislukken is gewoon één van de stapjes naar de volgende stap toe.

Eén van de dingen die ik als hoogtepunt heb ervaren is de waardering van medewerkers die we met ons platform bedienen. Het is altijd spannend, je vraagt je toch af wat ze van je idee vinden. Maar uiteindelijk zien we dat onze vragen een response rate hebben van 60-70% terwijl de beantwoording niet verplicht is. En 80-90% van de mensen zou ons aanraden aan een collega. Superleuk natuurlijk. We hebben een champagne-momentje gehad toen we het Radboudumc als klant aan ons verbonden. Iets wat ik heel fijn vind aan ondernemen is dat ik op een andere manier naar de zorg ben gaan kijken. Ik werk zelf als internist in het UMCU en dan kijk je op een bepaalde manier. Nu ben ik voor mijn bedrijf op bezoek gegaan bij zoveel mensen die betrokken zijn bij kwaliteit en veiligheid, bij het ontwikkelen van richtlijnen, of het opstellen en implementeren van protocollen. Dan bekijk je het van de andere kant. Een super inspirerend en leerzaam proces. Ik heb veel te danken aan de mensen die mij daarbij hebben geholpen.

Ben je benieuwd wat UtrechtInc voor jou kan betekenen?
Kom dan naar de Open Sessie: Ondernemen in een Incubator.
Klik hier voor meer informatie over het Science Venture programma.