Terug

UtrechtInc startups stimulans voor economie

28 april '15

Leestijd: 1 minuut

ENGLISH VERSIONINFOGRAPHIC

Bedrijfsincubator UtrechtInc heeft sinds 2009 124 startups ondersteund. In 2014 waren die bedrijven goed voor € 52 miljoen aan investeringen uit de markt en 630 banen. Dit zijn een aantal resultaten die de Utrechtse incubator vandaag bekend maakt. “Mooie cijfers, maar daar draait het niet alleen om”, zegt UtrechtInc directeur Roel Raatgever.

Gezonde samenleving

“Ambitieus ondernemerschap is essentieel om kennis en ideeën om te vormen tot innovaties die bijdragen aan een gezonde samenleving”, legt Roel uit. Sinds dit jaar richt UtrechtInc zich op startups met een focus op gezondheid, duurzaamheid en educatie. “Wetenschappers, alumni en ondernemers gaan op het Utrecht Science Park bij ons aan de slag voor impact en een succesvolle business.”

Resultaten 2014

UtrechtInc bestaat sinds 2009 en telt nu 32 startups in huis en 54 succesvol uitgevlogen bedrijven. In 2014 werden graduates Distimo, AQTIS Medical, RailData en Looptijden.nl overgenomen en ging ArGEN-X naar de beurs. Deze vijf bedrijven hadden samen in dat jaar een marktwaarde van € 260 miljoen.

Naast coaching, kantoorruimte en training kunnen startups ook bij UtrechtInc terecht voor groeikapitaal. Het Rabo Pre-seed Fund heeft inmiddels aan 72 startups financiering geboden van in totaal € 2,5 miljoen.

UtrechtInc

UtrechtInc is de incubator van Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht en ondersteunt onderzoekers, alumni en ondernemers bij het succesvol opzetten van hun bedrijf. In het startup programma werken zij in korte tijd toe naar een schaalbaar business model, betalende klanten en werkend product. UtrechtInc heeft inmiddels 124 startups ondersteund en biedt naast inhoudelijke programma’s ook financiering, kantoorruimte, coaching en een startup community. Aanmelden.

————

Verzoek:
Staat op jouw site nog het oude logo van UtrechtInc? Download onderaan ons nieuwe logo.