fbpx
Terug

UtrechtInc startups realiseren in 2017 € 108 MLN omzet en 1360 banen

30 april '18

UtrechtInc startups realiseren in 2017 € 108 MLN omzet en 1360 banen

 

Vandaag maakt incubator UtrechtInc haar resultaten over het afgelopen jaar bekend. Het aantal ondersteunde startups sinds 2009 staat op 180. In 2017 hadden deze startups gezamenlijk een omzet van € 108 miljoen en vertegenwoordigen zij 1360 actieve banen.

UtrechtInc ondersteunt onderzoekers en ondernemers met een (wetenschappelijke) innovatie bij het succesvol starten van hun (tech) bedrijf. UtrechtInc directeur Jorg Kop: “Wil de onderzoeker zelf niet ondernemen? Dan zoeken wij er een commerciële co-founder bij. Op die manier krijgt het onderzoek een toepassing op de samenleving en maakt het echt impact.”

Meer resultaten
Eind februari is UtrechtInc door UBI uitgeroepen tot de 10e beste universiteitsincubator in de wereld. In 2017 telde de Utrechtse incubator 37 startups in huis en in totaal 80 succesvol uitgevlogen graduate bedrijven.

Voor groeikapitaal kunnen startups bij UtrechtInc terecht. Met het Rabo Pre-seed Fund zijn inmiddels aan 85 startups voor in totaal € 3,6 miljoen aan leningen verstrekt. Het totale bedrag aan opgehaald vermogen door alle 180 bedrijven sinds 2009 komt op € 527 miljoen. Argenx gaf hier in 2017 een slinger aan door hun Nasdaq IPO.

UtrechtInc
UtrechtInc is de startup incubator van Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht. Onderzoekers, alumni en ondernemers krijgen hier de ondersteuning en faciliteiten om succesvol naar de markt te gaan. De startups werken in korte tijd toe naar een schaalbaar business model, betalende klanten, complementair team en werkend product. UtrechtInc biedt financiering. Maar ook masterclasses, werkplekken en een netwerk van meer dan 130 ervaren mentoren en experts.

Corporates zoals NS, de ANWB en Engie vinden via UtrechtInc toegang tot startups en methoden om nieuwe service- en productinnovaties aan te jagen.

(Markt)kansen verkennen
Benieuwd hoe wij jou kunnen ondersteunen? Kom naar Meet UtrechtInc of neem contact op via 030-2536169 of info@utrechtinc.nl.

Bron resultaten
Jaarlijkse survey onder startups en graduates van UtrechtInc.

Downloads
UtrechtInc-Facts-2017 (PDF)