fbpx
Terug

UtrechtInc wederom in wereldwijde top 10 van university-linked incubators

UtrechtInc wederom in wereldwijde top 10 van university-linked incubators

De Utrechtse business incubator, geliëerd aan de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht, heeft wederom de top bemachtigd op de ranglijst voor beste incubators van de wereld, de UBI Global 2019/2020. Dat is vannacht bekend gemaakt in Doha, Qatar, tijdens de World Incubation Summit.

De Utrechtse incubator krijgt daarmee internationale erkenning voor hun begeleiding van startende techbedrijven.

UBI Global maakte dit jaar ranglijsten in 6 categorieën. UtrechtInc heeft een positie bemachtigd in de top 10 van de categorie University Business Incubator. “Deze positie laat zien dat startende ondernemers met onze begeleiding in prima handen zijn”, aldus Jorg Kop, managing director van UtrechtInc. “In tien jaar hebben we inmiddels meer dan 200 startups geholpen, met een success rate van 66%, waarbij de startups gezamenlijk 2.000+ banen hebben gecreëerd en €1 miljard aan funding hebben opgehaald.”

Onderzoek

UBI Global, een toonaangevend Zweeds onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van bedrijfsincubatie, doet elke twee jaar onderzoek onder 700 incubators en accelerators in meer dan tachtig landen. Er wordt onder meer gekeken naar de toegang tot kapitaal en de economische impact van incubators. De 364 deelnemende programma’s lieten in 2018 samen meer dan 25.000 startups toe tot hun programma’s, zo blijkt uit het onderzoek.

Jorg Kop (center) receives the top 10 certificate

———-

Bekijk hier de hele lijst.

Download afbeelding