fbpx

ONDERWIJS

Op zoek naar middelen om jouw studenten de basisvaardigheden van startupondernemerschap te leren? Studenten leren met deze workshops of hun idee geschikt is om naar de markt te brengen en of een carrière als ondernemer bij hen past. Daarnaast zijn wij beschikbaar als jurylid voor jouw startup- of pitchcompetitie.

Voor wie


Voor iedereen die startuponderwijs overweegt te gaan geven of al geeft. Specifiek gericht op schaalbare ideeën en techstartups.

Inhoud


De workshops duren maximaal 1,5 uur en zijn gericht op Lean Business Modeling, Customer Discovery, Pitching en Funding.

Kosten


Voor professoren en docenten aan de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en de Hogeschool Utrecht, doen wij dit vrijblijvend, naar beschikbaarheid.

DE WORKSHOPS

Lean Business Modeling

Hoe maak je van jouw idee een bedrijf? Hoe verdien je geld? In deze workshop leren we je werken met het Business Model Canvas en begin je met het uitwerken van je eigen business model.

Customer Discovery

Wie is je (toekomstige) klant en wat is het probleem dat je oplost? Krijg meer inzicht in je potentiële klanten en markt en werk aan waarde creërende oplossingen voor problemen. Hoe interview je potentiële klanten en welke vragen stel je? We leggen het in detail uit en je oefent een klantinterview tijdens de workshop.

Pitching

We behandelen de kunst van het pitchen. We leggen uit wat er nodig is om je idee aan investeerders of potentiële klanten te presenteren en natuurlijk ga je zelf je pitch oefenen.

Funding

Deze workshop beantwoordt de waarom-, hoe- en wat-vragen rondom startupfinanciering. Leer over de verschillende vormen van financiering en ontdek welke type investeerders er zijn. Met daarbij de voor- en nadelen. Waar vind je de juiste investeerder? Hoe benader je het hele proces? Aan de hand van do’s en don’ts nemen wij je mee.