ANWB, NS, Schiphol & UtrechtInc danken iedereen voor een geslaagde Dutch Mobility Hackathon 2017!

Lees hier alles over het event, de winnaar en de bedachte oplossingen.
Bekijk hieronder de aftermovie:

De uitdaging

De vraag naar mobiliteit neemt toe en verandert in hoog tempo. Hoe kunnen we mobiliteit zó vormgeven dat het niet niet alleen veiliger, duurzamer, flexibeler en multimodaal wordt, maar ook betrouwbaar en persoonlijk? De ANWB, Schiphol, NS en UtrechtInc zien hierbij een onmisbare inzet van technologie en data. Tijdens de Dutch Mobility hackathon stellen zij daarom hun eigen actuele datasets & API's beschikbaar. Deelnemers worden uitgedaagd om in 24 uur een vertaling van deze data te maken en kansen te signaleren voor nieuwe en betere diensten. Denk aan oplossingen voor files, vliegvertragingen, locatiebepaling van auto's, pech onderweg, verkeersveiligheid, treinstoringen en routebepaling. Hieronder een drietal concrete challenges, maar alle innovatieve oplossingen rondom slimme mobiliteit zijn welkom. De beste teams worden beloond. We verdelen prijzen met een totaalwaarde van meer dan €12.000!

 

Challenge: Connected Cars

De ANWB zoekt naar de slimste manieren om connected car-technologie te integreren in haar dienstverlening. Welke data kunnen we inzetten om een met internet verbonden automobilist nóg beter van dienst te zijn, bijv. op het gebied van doorstroming, verkeersveiligheid, pech, onderhoud. De ANWB kijkt ook naar opties voor Mobility-as-a-Service. Hier maken reizigers gebruik van mobiliteitsdiensten van een aanbieder, in plaats van eigen vervoer.

 

Challenge: First mile & Last mile

NS wil reizigers zo soepel en persoonlijk mogelijk door het OV gidsen. Met deze hackathon zoekt de NS naar verbetering in dienstverlening voor reizigers "van huis naar het station" en "van het station naar de uiteindelijke bestemming".

 

Challenge: Smart Travel

Hoe help je mensen die via Schiphol reizen bij het maken van weloverwogen keuzes met maximale autonomie en flexibiliteit? Denk aan: vernieuwende manieren van reisadvisering, actuele en geïntegreerde meldingen, visualisaties en voorspellingen.

Voor wie?

Developers, designers, data scientists, mobility-experts, business professionals, marketeers en innovators. Ook medewerkers van de ANWB, NS en Schiphol doen mee. Aanmelden kan alleen of met een team. Tijdens de kick-off faciliteren we namelijk teamvorming, zodat complementaire professionals elkaar kunnen vinden! De voertaal tijdens het event (NL/EN) passen we aan op deelnemers.

Praktische informatie

  • Start: vrijdag 17 november 14.00 uur
  • Einde: zaterdag 18 november 17.00 uur
  • Locatie: ANWB-hoofdkantoor, Den Haag
  • Deelname: via aanmeldformulier (gratis)
  • Prijzen: gadgets, reischeques & VIP-pakketten
    (totale waarde >€ 12.000)

Datasets & API's

Onze partners bieden toegang tot een breed scala aan data (+20 datasets & API's) zodat jij kan analyseren, combineren en visualiseren om de beste innovaties te ontwikkelen! Denk aan dumps en API’s over: filehistorie, pech-incidenten, route-informatie, braking events, actuele vlucht- trein- en verkeersinformatie, reisadviezen, storingen, locaties van stations en tankstations, en nog veel meer!

Programma

24 uur lang werk je met je team aan vernieuwende digitale toepassingen. Met workshops en ondersteuning van innovatie-experts en een pitch coach word je klaargestoomd voor de finale op zaterdagmiddag. Dan pitcht ieder team de ontwikkelde concepten voor publiek en onze jury van onze mobiliteitspartners!